Εκτύπωση

Νέο Εργαστήριο Πειραμάτων

Τη σχολική χρονιά που πέρασε (2016-17) άρχισε και ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Νέου Εργαστηρίου Πειραμάτων του σχολείου μας.

Το νέο εργαστήριο ήρθε να αναπληρώσει το κενό που δημιουργήθηκε μετά την μετατροπή σε αίθουσα διδασκαλίας του προηγούμενου Εργαστηρίου Πειραμάτων (που είχαμε δημιουργήσει το 2013), καθώς κατά τη σχολική χρονιά (2016-17) είχε αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των μαθητών της Α' Τάξης με αποτέλεσμα τη δημιουργία τριών τμημάτων. Ωστόσο δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδρανείς και να αφεθεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σπάτων χωρίς Εργαστήριο Πειραμάτων. Έτσι δημιουργήσαμε - στο ελάχιστο χρονικό διάστημα του ενός μηνός - σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του 1ου ορόφου του σχολείου το Νέο Εργαστήριο Πειραμάτων που είναι πλέον έτοιμο να παραδοθεί για χρήση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές κατά την ερχόμενη σχολική χρονιά 2017-18. Ευχόμαστε το Νέο Εργαστήριο Πειραμάτων να είναι ένας χώρος όπου οι μικροί μας μαθητές θα γνωρίσουν με ευχάριστο και γόνιμο τρόπο τις επιστήμες της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας-Ανθρωπολογίας.

Για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων για την κατασκευή του Εργαστηρίου Πειραμάτων, θερμές ευχαριστίες οφείλονται στην κ. Μαρία Ζήση, (τ.) Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος, και στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

 

Σπάτα, 19 Ιουνίου 2017

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Δημήτριος Γαρουφαλής